IFK Göteborg förbereder sig inför årets Allsvenskan

I ett tidigare inlägg har  vi skrivit om vikten att åka iväg på träningsläger, eftersom det är någonting som ger sammanhållning till lagen vilket i sig leder till en starkare laganda. Detta är även någonting som nu IFK Göteborg gör nu, inför den nya premiären av allsvenskan.

På måndagen går IFK Göteborgs försäsong in i andra andningen. Innan ledigheten över jul och nyår genomförde truppen 18 pass på två veckor med ett övervägande fokus på fysik, men nu väntar betydligt mer bollbaserad träning. Åtminstone till en början. Skriver tidningen Göteborgs Posten.

De ska i slutet av veckan åka iväg för at fokusera på fotbollen och bli fokuserade på den Allsvenska premiären som hålls i mars. Laget kommer att åka till Turkiet för att komma i form och då kommer även de båda nyförvärven Kasim Prosper och Sabah Lawson att vara med, men det saknas även några spelare. Bäst vore såklart om IFK Göteborg hade 22 friska spelare uppställda och redo, men än så länge verkar det inte vara så.

Det är mycket viktigt för IFK Göteborg att ha med hela laget på träningsläger, detta eftersom i stort sett hälften av truppen faktiskt är ny. Sedan förra säsongen har flera nya spelare tillkommit, och nära på lika många försvunnit. Som alla fotbollsintresserade vet betyder det en uppförsbacke för laget.. Tränaren Jörgen Lennartsson är dock inte allt för oroad. Han menar på  att det är en inspirerande uppgift att leda laget och ser det som en styrka att ny kraft tillkommer.

Förra året kom IFK Göteborg på andra plats i Allsvenskan och förhoppningsvis kommer de även detta år hamna högt. Deras största konkurrenter 2014 var AIK (3:e plats) och vinnande Malmö FF. Om kampen blir densamma mellan dessa tre lag återstår att se. Ett som är säkert är att det snart är dags för den nya säsongen – och fokus är av största vikt.

???????????????????????????????????????